Gemeenschapskracht Spel

Spelenderwijs een Gemeenschap vormen

Wil je spelenderwijs ontdekken hoe je sterke gemeenschappen bouwt? Wat hierin werkt? Speel het gemeenschapskrachtspel om te ontdekken wat werkt en echt de moeite waard is. Liever

De moeite waard!

Is het de moeite waard? Dat bleek een centraal thema toen we onderzochten wat de werkende principes zijn van gemeenschapskracht. We waren nieuwsgierig naar wat er nodig is om dat aan te boren: gemeenschapskracht. De term wordt veel gebruikt. Vaak door mensen die initiatief tonen, die iets tot stand willen brengen. Maar ook door vertegenwoordigers van de systeem-wereld die als het ware op een wonder rekening om iets tot stand te (laten)brengen. Zij rekenen op de kracht van de gemeenschap. Wat komt er allemaal bij kijken, wilden we weten. En dus trokken we, virtueel, door Nederland, kwamen initiatiefnemers/trekkers tegen. En vele anderen die hier of daar, aan dit of dat hun bijdragen leveren. Wij willen iets van die ervaring delen. En daartoe hebben we een Spel ontwikkeld. We nodigen je uit het te komen spelen. We zijn er zeker van dat het de moeite waard is!

Ontdekkingstocht op maat?

In een online expeditie van de Ella Vogelaaracademie voor Gemeenschapskracht hebben Sharona Ceha, Harry Troelstra en Wilma de Buck de werkende principes voor gemeenschapskracht in kaart gebracht aan de hand van actuele vraagstukken in de verschillende praktijken. Met Meta de Vries van Buurtcooperatie Oostelijk Haven Gebied Amsterdam, Piet Verhoeven van Cooperatie Esbeek, Jos van Wegen van Coopnet en  Gul Dolap-Yavuz van Beytna en vele andere betrokkenen bij de Ella Vogelaaracademie voor Gemeenschapskracht. Wil je op ontdekkingstocht rond jouw vraagstuk? Een expeditie op maat?