Gemeenschapskracht in de praktijk

Spelenderwijs de gemeenschap versterken

Wil je spelenderwijs ontdekken hoe je sterke gemeenschappen bouwt? Wat hierin werkt? Speel het gemeenschapskrachtspel, maak kennis met de werkende principes voor gemeenschapskracht en ontdek wat werkt en echt mogelijk en nodig is rond jouw vraagstuk, in jouw praktijk, wijk, buurt.

De moeite waard!

Is het de moeite waard? Dat bleek een centraal thema toen we onderzochten wat de werkende principes zijn van gemeenschapskracht. We waren nieuwsgierig naar wat er nodig is om dat aan te boren: gemeenschapskracht. De term wordt veel gebruikt. Vaak door mensen die initiatief tonen, die iets tot stand willen brengen. Maar ook door vertegenwoordigers van de systeem-wereld die als het ware op een wonder rekening om iets tot stand te (laten)brengen. Zij rekenen op de kracht van de gemeenschap. Wat komt er allemaal bij kijken, wilden we weten. En dus trokken we, virtueel, door Nederland, kwamen initiatiefnemers/trekkers tegen. En vele anderen die hier of daar, aan dit of dat hun bijdragen leveren. Wij willen iets van die ervaring delen. En daartoe hebben we een Spel ontwikkeld. We nodigen je uit het te komen spelen. We zijn er zeker van dat het de moeite waard is!

Expeditie gemeenschapskracht

In een online expeditie gemeenschapskracht met de Ella Vogelaaracademie voor Gemeenschapskracht zijn werkende principes voor gemeenschapskracht in kaart gebracht aan de hand van actuele vraagstukken in verschillende praktijken. De opbrengsten van de expeditie zijn vertaald in dit Gemeenschapskracht spel.

Masterclass ‘Gemeenschapskracht in de praktijk’