Bij de start van de start van de EllaVogelaaracademie voor gemeenschapskracht in 2020 hebben we in een Online Expeditiede de werkende principes van gemeenschapskracht in beeld gebracht. In iedere ontmoeting stond een ander thema en ander praktijkverhaal centraal. We startten met een verkenning van werkende principes en thema’s met Meta de Vries van Buurtcooperatie Oostelijk Haven Gebied Amsterdam. We vervolgden de expeditie met Piet Verhoeven van Cooperatie Esbeek  om de Volhoudbaarheid van gemeenschapskracht te onderzoeken, de kunst om samen echt verder te komen en deel te zijn van een geheel dat toekomst heeft. Met Jos van Wegen van Coopnet en anderen sronden we stil bij hoe we Gemeenschapskracht Samen mogelijk maken om na de pioniersfase te kunnen bestendigen, en met Gul Dolap-Yavuz van Beytna onderzochten we wat Gemeenschapskracht De moeite waard  maakt in ons persoonlijke leven, voor de mensen om ons heen, de gemeenschap waar we deel van uitmaken en in de manier waarop we samenleven, het grotere geheel. In een afsluitend Oogstfeest zijn de opbrengsten, werkende principes en ervaringen gedeeld die de basis vormen voor de Masterclass Gemeenschapskracht in de Praktijk in samenwerking met Utrecht in Dialoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *